Google Analytics 4. Van buiten zie je niet hoeveel plezier je er van hebt. Dat geldt zowel voor wijn als voor Google Analytics. Helemaal sinds Google de nieuwe ‘smaak’ GA4 heeft toegevoegd. En waar oude wijn lekkerder wordt, geldt dat niet voor de standaard versie van Google Analytics (Universal Analytics). Die stopt per 1 juli 2023 met het verzamelen van gegevens.

Fles wijn voor Google Analytics GA4) training Samenvijf

En daarom vraagt Samenvijf hoe zij hun huidige Universal Analytics kunnen omzetten in GA4. Samenvijf detacheert werknemers bij mooie opdrachtgevers én geeft ze de mogelijkheid maatschappelijk relevant bezig te zijn. Een mooie missie, echter in een zeer lastige krappe markt. Vindbaarheid en conversie zijn dan ook belangrijke succesfactoren voor de organisatie.

Training Google Analytics 4 (GA4)

Tijdens een training van ruim een halve dag zijn we in Google Analytics (oude- en GA4-versie) van Samenvijf aan de slag geweest. Antwoorden vinden op vragen als ‘wat zijn voor jullie relevante conversies en hoe kunnen we die meten?’. Daardoor weten we eerst precies wat er zichtbaar gemaakt moet worden in Google Analytics 4. En kunnen we daarna aan de slag met instellen van de metingen en dashboards.

Van Universal Analytics (oud) naar GA4 (nieuw): even wennen

Er zitten aanmerkelijke verschillen tussen de huidige versie van Google Analytics (Universal Analytics) en het nieuwe GA4. Er zijn veel verbeteringen en punten die nog voor verbetering vatbaar zijn. Zie mijn blog over Google Analytics 4 implementeren daarover. Die hobbels en verschillen hebben we overwonnen.

Een glaasje wijn als dank voor de schrik

Als dank kreeg ik deze fles wijn. Een wijntje om te vieren dat we alles omgezet hebben en we de belangrijke cijfers voor Samenvijf in beeld hebben. De meeste cijfers nog beter dan in Universal Analytics. En de fles wijn was ook om te bedanken voor de ‘schrik’. Want dit dwong ons ook weer eens kritisch te kijken wat wordt gemeten, hoe dat gebeurt en waarom. Alles weer even op scherp. Voor dat glaasje dan.