Introductie, diploma’s en projecten

Nick Nijhuis, NickLink bij tevreden klantenAls marketeer bezit ik het NIMA-C diploma. Ik ben actief in het NIMA-bestuur voor de regio Oost en gecertificeerd voor Google Analytics, Google Adwords en Senior Marketing Professional (SMP). Dit garandeert actuele kennis. Een marketingcoach maakt net als een sportcoach mensen en teams beter. Concurrenten zijn de tegenstanders. Iedere dag is er een wedstrijd om de klant, die we moeten winnen. Bekijk hieronder mijn referenties.


Social Media Marketeer, Autobedrijf Nijman (2017 – heden)

Nijman Scooterpoint social mediaMet behulp van social media bestaande diensten effectiever in de markt zetten en nieuwe diensten lanceren. Bepalen wie de doelgroepen zijn en op welke social media ze zitten. Maken en uitvoeren van een contentplan om meer bereik en betrokkenheid te krijgen. Met als doel meer mensen op de site, in de showroom, bij het scooterpoint en als klant in de werkplaats. Zie bijvoorbeeld de Facebookpagina’s van het autobedrijf en het Scooterpoint.

Online specialist, Google Digitale Werkplaats (2017 – heden)

Honderden ondernemers heb ik geholpen met online marketing in de Google Digitale Werkplaats Amsterdam. De video laat tips van mij (vanaf minuut 2.42) en de rest van de Werkplaats zien. De onderwerpen die ik behandel variëren. Zoekmachineoptimalisatie, social media marketing, vormgeven van een digitale strategie, mobiele websites, etc. Kijk voor meer informatie op de site.

Projectleider online, Hogeschool Windesheim (2015 – heden)

Logo online marketing projecten en onderwijs WindesheimProjecten draaien op het gebied van online marketing voor bedrijven met behulp van studenten. Daarnaast ontwikkelen opleidingsprogramma voor online marketing binnen de opleiding commerciële economie. Een belangrijk onderdeel is het bijhouden ontwikkeling op online gebied. Van SEO, SEA tot bloggen, vloggen en Social Media marketing. Ook houd ik nieuwe tools en businessmodellen in de gaten. En integreer ze in de opleiding waar nodig. Zie voor meer informatie www.windesheim.nl.

Online Marketeer, Festival Roots in the Woods (2014 – 2018)

Logo (online) marketingproject Roots in the WoodsPlannen, coördineren en doelgericht inzetten van communicatiemiddelen richting bezoekers en belangengroepen. De doelen zijn onder andere zoveel mogelijk potentiële bezoekers bereiken en sponsorbijdragen uit het bedrijfsleven verhogen. We zetten hiervoor flyers, website, e-mailings, social media, outdoormedia, radio en onze eigen huis-aan-huis krant in Apeldoorn in. Zie voor meer informatie www.rootsinthewoods.nl.

Trainingen voor Ordina, Google, DPA, enz.

Met mijn kennis en ervaring maak ik anderen effectiever in online marketing. Ik heb onder andere in opdracht van How & Knower bij Ordina mensen van Philips getraind in SEA, content- en social media marketing. Daarnaast verzorg ik in opdracht van Google de Digitale Werkplaats. En tijdens mijn leergang social media marketing werken de DMP trainees bij De Nieuwe Zaak aan resultaatverbetering voor opdrachtgevers. Lees wat deelnemers van de trainingen vinden.


Aanbevelingen en referenties

Review NickLink door klant met 5 sterren

Bert Janssen, docent en projectmanager Saxion

Bert Janssen, Saxion met referentieDe kennis en kunde van Nick Nijhuis is ingezet bij een masterclass Social Media in de leergang voor toeristische ondernemers in Twente. Nick laat de deelnemers op bevlogen wijze mogelijkheden en valkuilen ervaren van social media en online marketing. Via praktijkcases wordt de theorie direct toegepast. De deelnemers vonden deze masterclass als zeer positief. Menigeen is direct aan de slag gegaan en heeft zichtbare resultaten geboekt. Nick heeft de kennis uit de leergang meegenomen en slim toegepast in zijn eigen masterclass.

Robert van Vliet, directeur InterCity Consultancy

Robert van Vliet, directeur InterCity met referenties‘Ik heb met Nick samengewerkt aan diverse projecten, waarvan de belangrijkste ‘Marketing Veluwe’ is. Hierin heb ik hem gevraagd als projectleider voor webredactie, content management, e-mail marketing, social media en het on- en offline magazine ‘Veluwe Veelzijdig’. Hierin werkte hij samen met bureaus en mediapartijen. Nick kan op korte termijn (online) diensten ontwikkelen en in de markt zetten. Hij heeft snel een groot bereik voor de (online) business-to-business en business-to-consumer platformen opgebouwd.’

Roeland ten Napel, directeur Veluws Bureau voor Toerisme

Logo Nicklink marketing

‘In mijn interim periode heb ik een prominente rol gevraagd van de heer Nijhuis als leider van de marketingafdeling op de Veluwe. De heer Nijhuis heeft blijk gegeven dat hij de broodnodige koerswijziging kon dragen en omzetten in acties. Zo heeft hij (digitale) marketingplannen uitgewerkt voor de Veluwe en voor belangrijke stakeholders.’

‘Ook intern heeft hij veel draagvlak bij teamcollega’s. Iemand die de hoofd- bijzaken goed kan onderscheiden en zowel praktisch als beleidsmatig goed overzicht houdt. Daarnaast is de heer Nijhuis integer en weet hij wat het betekent om ergens de schouders onder te zetten. Zijn communicatieve kwaliteiten blijken zeker ook uit het altijd nakomen van afspraken en de duidelijkheid van hem. Ik beveel hem ten zeerste aan.’


Een kijkje achter de schermen: succesvolle aanpak van cases

grafiek met oplopende winstMijn aanpak in de praktijk beschreven in drie succesvolle cases


Tweet inspirerende workshop VVV Epe met referentiesLees meer op LinkedIn en Marketingfacts

Zie voor meer aanbevelingen en referenties mijn LinkedIn profiel  Of lees mijn artikelen op het marketingblog Marketingfacts.